KOMMENDE ARRANGEMENTER

THOMAS SIMONSEN BALMBRA

Facebook pixel forsidebilde.png

Utstillingen med Thomas Simonsen Balmbra i forbindelse med Bodø Jazz Open skulle åpne 31. januar, men grunnet utviklingen av koronasituasjonen gjør det seg ikke mulig å gjennomføre festivalen. Vi har derfor besluttet å utsette utstillingen til høsten 2021, lørdag16. oktober.

Kunstner og filmskaper Thomas Simonsen Balmbra er vår gjestekunstner under Bodø Jazz Open 2021. Vi har gleden av å ønske dere alle velkommen til utstilling.

Thomas er født i Bodø (1985), og har nå sitt virke i Oslo. Sentralt for hans arbeid er transformasjonsnarrativer, hvor karakterer eller situasjoner gjennomgår en voldsom forandring. Som performancekunstner opptrer han med navnet Traumas Slim-monster Kvalmbra, og fremfører absurdistiske og ekspressive monologer. Han bruker gjerne kostyme, dukker og musikk, og i narrativene forvitrer ofte karakteren i en nedadgående spiral av mani. Som en konsekvens av intern konflikt gjennomgår kroppene i hans animasjoner og eksperimentelle kortfilmer ekstrem forandring til det monstrøse eller en total oppløsning. Med en serie bilder basert på portretter og stills fra ubehagelige filmer søker han å utforske sammenhengen mellom det dekorative og det frastøtende. Å utfordre seeren med bruk av absurditet, intensitet og humor er et av hans sentrale mål. På Bodøgaard får vi oppleve både performance, film og bilder.