KOMMENDE ARRANGEMENTER

SYART

Prosjektet SYART oppsto som et samarbeid mellom den syriske billedkunstneren Phadi Mumbda Alattalla og den nordnorske verksmesteren Adrian Aressønn Norwich. Ideen går ut på å invitere syriske kunstnere til å holde en felles utstilling i Bodø. De ønsker å nå bredt med dette prosjektet og samarbeider med blant annet Stormen Bibliotek, Kinomatisk, Låven, Bodøgaard - kunst & kultur, Dama di og Bodø Kommune DKS (Den kulturelle skolesekken) om å ha fokus på Syrisk kultur i samme periode som utstillingen er på Galleri Nord-Norge. Kunstnerne selv ønsker ikke at utstillingen skal ha fokus på krigen i Syria, men vise samtidskunst fra Syria. Dette er et fredsprosjekt som er ment å utfordre barn, unge og voksne til nye tanker, bygge broer i mellom ulike kulturer og demme opp om fordommer. Syrisk kultur er også en del av Bodøs kultur og verdens kultur. Vi lever i en flerkulturell verden og vi ønsker å invitere hele Bodøs befolkning på en smakebit av hva syrisk kultur og kunst er. Ikke bare via kunst, men også gjennom litteratur, film, mat og håndverk.

21 etablerte profesjonelle syriske samtidskunstnere. Seks bosatt i Syria, 15 i Europa, har fra 2011 til 2021 laget malerier, skulpturer og digital kunst som har vært under påvirkning av sitt fedreland. Et land hvor kunstens tilblivelse har vært vanskelig, en kunst hvor kreativiteten påvirkes på en annen måte, en påvirkning for lyset, for mørket for freden. For alt som vil bli og for alt som har vært. Denne utstillingen gir oss et håp, en kjærlighet og ulike perspektiver.

Dato for utstillingen på Bodøgaard - kunst & kultur kommer snart.

SVERRE KOREN BJERTNÆS

Det er en glede å kunne fortelle at Sverre Koren Bjertnæs er festivalkunstner hos oss under Nordland Musikkfestuke 2021.

Sverre Koren Bjertnæs (1976) regnes som en av Norges viktigste og mest sentrale samtidskunstnere. Han har også gjort seg bemerket internasjonalt med kunstverk som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer med utgangspunkt i et selvbiografisk innhold. Bjertnæs er født og oppvokst i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. Bjertnæs har også nettopp gitt ut boken "Mine Bilder", en essaysamling om et åpent menneskes undersøkelse av sitt eget og andres kunstnerskap. Denne anbefales på det sterkeste.

Hos Bodøgaard - kunst & kultur stiller Sverre Koren Bjertnes ut malerier og grafikk. Utstillingen åpner fredag 6. august kl. 18:00.

Vi ser frem imot denne begivenheten på Bodøgaard og gleder oss til å ønske publikum velkommen til utstillingen i sommer.

THOMAS SIMONSEN BALMBRA

Utstillingen med Thomas Simonsen Balmbra i forbindelse med Bodø Jazz Open skulle åpne 31. januar, men grunnet utviklingen av koronasituasjonen gjør det seg ikke mulig å gjennomføre festivalen. Vi har derfor besluttet å utsette utstillingen til høsten 2021, og kommer tilbake med mer informasjon og dato så snart dette er klart. Dato er ikke satt.

Kunstner og filmskaper Thomas Simonsen Balmbra er vår gjestekunstner under Bodø Jazz Open 2021. Vi har gleden av å ønske dere alle velkommen til utstilling.

Thomas er født i Bodø (1985), og har nå sitt virke i Oslo. Sentralt for hans arbeid er transformasjonsnarrativer, hvor karakterer eller situasjoner gjennomgår en voldsom forandring. Som performancekunstner opptrer han med navnet Traumas Slim-monster Kvalmbra, og fremfører absurdistiske og ekspressive monologer. Han bruker gjerne kostyme, dukker og musikk, og i narrativene forvitrer ofte karakteren i en nedadgående spiral av mani. Som en konsekvens av intern konflikt gjennomgår kroppene i hans animasjoner og eksperimentelle kortfilmer ekstrem forandring til det monstrøse eller en total oppløsning. Med en serie bilder basert på portretter og stills fra ubehagelige filmer søker han å utforske sammenhengen mellom det dekorative og det frastøtende. Å utfordre seeren med bruk av absurditet, intensitet og humor er et av hans sentrale mål. På Bodøgaard får vi oppleve både performance, film og bilder.

Bodøgaard - kunst & kultur

Skeiddalen 2, 8070, Bodø

post@bodogaard.no +47 901 53 954