KOMMENDE ARRANGEMENTER

SYART

Loai 7 JPG.jpg

"The Jack of Hearts" av Loai Salahedeen

Olje på lerret, 80x64

Vi har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen SYART torsdag 20. mai. Grunnet corona blir det ingen offisiell åpning med vernissasje, men dørene åpner 18:00-20:00 og vi håper publikum sprer seg utover dette tidsrommet. Livemusikk av Lars Petter Næss kl. 18:00, 18:30 og 19:00.

Prosjektet SYART oppsto som et samarbeid mellom den syriske billedkunstneren Phadi Mumbda Alattalla og den nordnorske verksmesteren Adrian Aressønn Norwich.

SYART inviterer nå 21 etablerte profesjonelle syriske samtidskunstnere til en felles utstilling på Bodøgaard.
Kunstnerne har fra 2011 til 2021 laget malerier, skulpturer og digital kunst som har vært under påvirkning av sitt fedreland. Et land hvor kunstens tilblivelse har vært vanskelig. En kunst hvor kreativiteten påvirkes på en annen måte; en påvirkning for lyset, for mørket og for freden. For alt som vil bli og for alt som har vært.

Kunstnerne selv ønsker ikke at utstillingen skal ha fokus på krigen i Syria, men heller vise samtidskunst fra Syria. Dette er et fredsprosjekt som er ment å utfordre barn, unge og voksne til nye tanker, bygge broer mellom ulike kulturer og demme opp om fordommer. Syrisk kultur er også en del av Bodøs kultur og verdens kultur. Vi lever i en flerkulturell verden og vi ønsker å invitere hele Bodøs befolkning på en smakebit av hva syrisk kultur og kunst er.

Prosjektet har også en utstilling i Stormen Bibliotek. Se www.stormen.no

ØVRIGE ÅPNINGSTIDER
21. - 23. mai: kl. 12:00-15:00
24. - 27. mai: kl. 12:00-14:00

Utstillingen vil henge frem til søndag 25. juli.

Ta kontakt om du ønsker å besøke utstillingen utenfor øvrige åpningstider.

 

SMITTEVERN

Det er god plass hos oss, så husk å hold 1 meter avstand.

Håndsprit er tilgjengelig i hele lokalet, og vi oppfordrer til bruk av munnbind.

Gjesteregistrering ved ankomst.

Fri entré. Velkommen!

Bodø rev 3.3.jpg

SVERRE KOREN BJERTNÆS

Det er en glede å kunne fortelle at Sverre Koren Bjertnæs er festivalkunstner hos oss under Nordland Musikkfestuke 2021.

Sverre Koren Bjertnæs (1976) regnes som en av Norges viktigste og mest sentrale samtidskunstnere. Han har også gjort seg bemerket internasjonalt med kunstverk som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer med utgangspunkt i et selvbiografisk innhold. Bjertnæs er født og oppvokst i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. Bjertnæs har også nettopp gitt ut boken "Mine Bilder", en essaysamling om et åpent menneskes undersøkelse av sitt eget og andres kunstnerskap. Denne anbefales på det sterkeste.

Hos Bodøgaard - kunst & kultur stiller Sverre Koren Bjertnes ut malerier og grafikk. Utstillingen åpner fredag 6. august kl. 18:00.

Vi ser frem imot denne begivenheten på Bodøgaard og gleder oss til å ønske publikum velkommen til utstillingen i sommer.

THOMAS SIMONSEN BALMBRA

Facebook pixel forsidebilde.png

Utstillingen med Thomas Simonsen Balmbra i forbindelse med Bodø Jazz Open skulle åpne 31. januar, men grunnet utviklingen av koronasituasjonen gjør det seg ikke mulig å gjennomføre festivalen. Vi har derfor besluttet å utsette utstillingen til høsten 2021, lørdag16. oktober.

Kunstner og filmskaper Thomas Simonsen Balmbra er vår gjestekunstner under Bodø Jazz Open 2021. Vi har gleden av å ønske dere alle velkommen til utstilling.

Thomas er født i Bodø (1985), og har nå sitt virke i Oslo. Sentralt for hans arbeid er transformasjonsnarrativer, hvor karakterer eller situasjoner gjennomgår en voldsom forandring. Som performancekunstner opptrer han med navnet Traumas Slim-monster Kvalmbra, og fremfører absurdistiske og ekspressive monologer. Han bruker gjerne kostyme, dukker og musikk, og i narrativene forvitrer ofte karakteren i en nedadgående spiral av mani. Som en konsekvens av intern konflikt gjennomgår kroppene i hans animasjoner og eksperimentelle kortfilmer ekstrem forandring til det monstrøse eller en total oppløsning. Med en serie bilder basert på portretter og stills fra ubehagelige filmer søker han å utforske sammenhengen mellom det dekorative og det frastøtende. Å utfordre seeren med bruk av absurditet, intensitet og humor er et av hans sentrale mål. På Bodøgaard får vi oppleve både performance, film og bilder.